MySQL

Konto

Databaser är alltid bra att ha tillgång till och många moderna system kräver också att man har en databas. Om du inte fick en mysql-user skapad när du fick ditt konto på Zathras så kan du maila anders@sikvall.se och be om ett. 

Vanligtvis skapas både ett konto och en default databas med samma namn. Du kan som regel skapa själv hur många tabeller du önskar i databasen men det kan också vara så att du vill ha fler databaser än bara än. Då mailar du återigen och berättar vad den skall heta. 

Kom ihåg att det är viktigt att skydda filer som innehåller lösenord, exempelvis konfigurationsfiler till wordpress eller liknande. 

Webadmin

Det finns en webadmin som bygger på det kända skriptet "phpmyadmin" som man kan få tillgång till. Maila om du behöver detta så ordnar jag med en inloggning för din användare. Observera att standardadressen för detta är ändrad från det normala (eftersom det är så många som scannar efter svagheter).

I stället hittar du mysql-admin på http://zathras.ichimusai.org/zphp/ där du kan skapa och dona med dina databaser och tabeller som du vill. Behöver du få konto kontaktar du som vanligt anders@sikvall.se


· Published on November 30th, 2014

Zathras?

Zathras är en figur från TV-serien Babylon5. Jag har alltid gillat den serien och har haft för vana att döpa de flesta av mina datorer och servrar hemma från olika karaktärer från den serien. Zathras är en lustig figur och ett passande namn för en server för labb och test såhär.

Kontakt

Anders Sikvall anders@sikvall.se
Telefon i brådskande ärenden: +46-73 99 8 99 05

Load

Load: 0 0.01 0.05