Konto

Ansöka om konto på Zathras

Det går utmärkt att ansöka om konto på Zathras men den är egentligen inte en maskin öppen för allmänheten. Du bör ha en relation med någon av de som redan har konto på denna burk så vi vet lite vem du är. Annars är det inga problem, du skickar ett email till anders@sikvall.se och beskriver dig själv och vad du har tänkt göra på burken så tittar jag på om det verkar ok och kanske ställer några kompletterande frågor.

Om allt verkar okay sätter jag upp ditt konto så fort jag hinner. Jag behöver då ha din SSH-nyckel som du har skapat. Det är den publika nyckeln (heter normalt id_rsa.pub, id_dsa.pub eller id_ecdsa.pub) så jag kan lägga in den så du får access till den. 

Du skall också känna till våra husregler och vara beredd att följa dem för att få tillgång till maskinen. Du skall ha unix-vana och tänka på att maskinen är i långt en experimentmaskin som används för att testa diverse tekniker och saker och därför inte kan sägas vara lika stabil som ett konto på en riktig hostingprovider.

Domäner

Om du vill peka om och sätta upp några domäner på zathras behöver jag veta det också eftersom jag måste konfigurera de virtuella domänerna först innjan du pekar om dem. Domäner som sätts upp måste följa svenska lagar och regler och ha ett innehåll som inte genererar för mycket trafik. Vi är ingen stor hostingmaskin utan en enkel VPS och vi har bandbreddsbegränsningar som gör att det kan ta slut på bandbredd om det blir allt för mycket trafik till maskinen.

Vi förbehållers oss rätten att utan föregående notis plocka bort domäner och hemsidor som innehåller stötande material och vi förbehåller oss helt tolkningsföreträde för vad som är stötande. 

Ansökan

Skicka följande per epost till anders@sikvall.se:

  • Önskat inloggningsnamn (annars genererar jag ett)
  • Riktigt namn
  • Epostadress du föredrar vi använder
  • Telefonnummer man kan nå dig på (mobil)
  • Hemadress
  • Vem du känner på Zathras
  • Beskrivning vad du vill göra
  • Tjänster du behöver, PHP, Python, MySQL mm
  • Annat du tycker verkar relevant

Så hör jag av mig så snabbt jag kan.

 

· Published on April 3rd, 2015

Zathras?

Zathras är en figur från TV-serien Babylon5. Jag har alltid gillat den serien och har haft för vana att döpa de flesta av mina datorer och servrar hemma från olika karaktärer från den serien. Zathras är en lustig figur och ett passande namn för en server för labb och test såhär.

Kontakt

Anders Sikvall anders@sikvall.se
Telefon i brådskande ärenden: +46-73 99 8 99 05

Load

Load: 0 0.03 0.05